Maritiem journalist: "Ferrylijn naar Ramsgate maakt weinig kans"

25/05/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 24/05/18 om 13:56

"Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar ik geloof niet echt in de ferryverbinding Oostende-Ramsgate zoals voorgesteld door Seaborne. Deze rederij heeft nog niets bewezen en transportfirma's kiezen ofwel voor de kortere of voor de langere routes." Dat zegt Philippe Holthof, een maritiem journalist met Oostendse roots, die gespecialiseerd is in ferry's. "Mocht Oostende de gedroomde route zijn, was er al lang een grote rederij actief." Burgemeester Johan Vande Lanotte reageert voorzichtig: "We zullen zien wat het wordt."

Burgemeester Johan Vande Lanotte maakte de terugkeer van de ferrylijn Oostende-Dover in oktober al bekend, enkele uren voor een politiek debat op een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op de debatavond van Perskring Oostende werd het nieuws toen op applaus onthaald. Sinds het faillissement van TransEuropa Ferries in 2013 kregen stads- en havenbestuur dikwijls het verwijt dat ze onvoldoende ijverden voor een nieuwe ferryverbinding. Met dit nieuws toonde de burgemeester het tegendeel aan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!