Man van 61 uit Oostrozebeke levenslang rijongeschikt verklaard

Redactie KW

In vier maanden tijd kon hij drie maal dronken vanachter het stuur geplukt worden in Meulebeke en Ingelmunster. Hij moet ook een werkstraf van 138 uren uitvoeren.

Op 18 november vorig jaar reed Luc V. een verboden rijrichting in de Oude Diksmuidse Boterweg in en haperde aan een andere wagen. Hij reed gewoon verder, maar kon thuis snel gevat worden. Hij bleek duidelijk dronken. Vier maanden eerder reed V. na een cafébezoek tegen een stilstaand voertuig. Hij had 2,58 promille alcohol in het bloed en mocht na zes eerdere veroordelingen voor alcoholintoxicatie en dronkenschap eigenlijk niet autorijden.

Bij een alcoholcontrole in Ingelmunster liep hij tot slot ook nog eens tegen de lamp. Voor het openbaar ministerie was de maat vol. “Hij raakte na zijn pensioen vereenzaamd”, klonk het bij zijn advocaat. “Hij zocht zijn toevlucht in cafébezoek. Maar ondertussen greep zijn dochter, die in Affligem woont en niet meteen wist dat er iets fout liep met haar vader, in. De man verkocht zijn wagen, diende zijn rijbewijs in, liet zijn nummerplaat schrappen en verhuisde richting Affligem, dicht bij zijn dochter.”

Als hij zijn werkstraf niet uitvoert, zal hij toch moeten opdraaien voor zo’n 8.800 euro boetes. Veiligheidshalve legde de politierechter hem ook nog een gewoon rijverbod van 21 maanden op.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier