Man twee dagen na elkaar betrapt op negeren rijverbod (telkens met andere wagen)

23/10/17 om 12:17 - Bijgewerkt om 11:27

Een 54-jarige man uit Lissewege kreeg maandagochtend in de Brugse politierechtbank twee jaar cel nadat hij begin dit jaar door een patrouille werd betrapt bij het rijden zonder rijbewijs én op een moment dat hij al een rijverbod uitzat.

Man twee dagen na elkaar betrapt op negeren rijverbod (telkens met andere wagen)

Opvallend: dat gebeurde op 17 en 18 januari zelfs twee dagen na elkaar, telkens met een andere wagen. In het verleden kreeg de vijftiger van Franse origine al verschillende bestraffingen voor dezelfde overtredingen. Waaronder een celstraf. "Waarschijnlijk heeft hij daar geen seconde van uitgezeten en vermoedt de man dat hij onbestraft de overtredingen kan blijven opstapelen. Een strenge straf is dan ook op zijn plaats", sprak de politierechter. Naast de twee jaar cel kreeg de vijftiger ook een rijverbod van in totaal tien jaar en een geldboete van 16.000 euro. Zijn partner kreeg een boete van 3.200 euro omdat ze haar wagen ter beschikking stelde van iemand zonder geldig rijbewijs. Volgens de beklaagde zelf reed hij die twee dagen na elkaar omdat hij als pakjesbezorger zijn werk moest blijven doen.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!