Make over voor Hoevewijk in Kuurne: aanpak voetpaden, verlichting, rioleringen en groen

De ingrijpende werken aan de Hoevewijk begonnen deze week. (Foto BRU)
Redactie KW

Nadat eerst in samenwerking met het studiebureau Cnockaert de toestand van de voetpaden, rijwegen en rioleringen werd bekeken, zijn enkele dagen terug de eerste werkzaamheden van start gegaan.

De Hoevewijk, één van de oudste woonwijken van Kuurne krijgt een volledige make over. In een eerste fase worden enkele bomen in de verbinding Erf – Boomgaardstraat gerooid. Daarbij wordt eveneens de openbare verlichting aangepakt en de huidige vervangen door LED verlichting. Ook de elektrische bekabeling in de Groenstraat die nu nog bovengronds hangt wordt binnenkort ondergronds gebracht in combinatie met de vernieuwing van de openbare verlichting.

Andere geplande werkzaamheden binnen de Hoevewijk zijn de aanpak van de te smalle voetpaden en voetpaden in slechte staat, het in orde maken van de slecht liggende rijweg in de Bosbessen- en Beukenlaan en het aanpakken van de lekkende rioleringen die opnieuw worden terug dichtgemaakt. Ook het aanwezige groen zal eveneens worden opgefrist en deels opnieuw worden aangeplant. De geplande werkzaamheden moeten alvast resulteren in een veiliger netwerk van voet- en fietspaden in een mooiere omgeving.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier