Maandag beginnen werken in de Wervikstraat

© EG
Redactie KW

De komende weken gaan de werken in Zillebeke-dorp een nieuwe fase in. De Blauwepoortstraat is bijna klaar en de aannemer schuift op richting Wervikstraat.

“Dat betekent dat er vanaf halfweg september geen doorgaand verkeer meer mogelijk zal zijn in Zillebeke”, aldus het stadsbestuur. “Je zal dus moeten omrijden. Eens de kasseien in de Blauwepoortstraat zijn uitgehard, zal er daar opnieuw verkeer door kunnen. De Schachteweidestraat wordt tijdelijk omgevormd worden tot een éénrichtingsstraat met een tonnagebeperking (+5,5 ton). De handelaars blijven te voet bereikbaar. In de onmiddellijke omgeving zijn tijdelijke kortparkeerplaatsen, maximum 30 minuten, voorzien. Deze werken worden uitgevoerd omdat het rioleringsstelsel moet heraangelegd worden, een nieuw gescheiden rioleringsstelsel komt in de plaats. Regenwater en afvalwater worden van elkaar gescheiden in aparte riolen. Op deze manier wordt ook de wateroverlast in de vallei van de Vijver- en Pollepelbeek aangepakt. Tegelijk wordt ook de dorpskern van Zillebeke verkeersveiliger en groener gemaakt.”

Weinig communicatie

“Terwijl men bij Unizo weet dat de werken volgende maandag starten in de Wervikstraat blijven de andere bewoners verstoken van info”, zegt Ives Goudeseune (SP.A). “Het is nogal gemakkelijk om op de website te melden dat de werken verder gaan. Niet iedereen heeft een pc of zit te hele dag te wachten op nieuws. Gezien de vertraging mogen ze gerust een briefje in de bus steken met de aangepaste planning. We verwachten ook maatregelen in de Zandvoordestraat eens deze straat gebruikt zal worden als omleidingsweg. De snelheid in deze straat ligt nu al hoog en er werd in het verleden, tijdens de gemeenteraad, ook al gepleit om strenger op te treden.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier