Kusttram op recordkoers met 2 miljoen passagiers in juli

01/08/18 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:58

De afgelopen maand juli heeft de kusttram ruim twee miljoen passagiers vervoerd. Een stijging van vier procent ten opzichte van juli 2017. De kusttram ligt op koers om een nieuw zomerrecord te vestigen.

Kusttram op recordkoers met 2 miljoen passagiers in juli

Vorig jaar maakten 4,2 miljoen reizigers gebruik van de kusttram tijdens de zomermaanden. © De Kust

Ruim twee miljoen passagiers maakten gebruik van de kusttram afgelopen maand, wat nog maar eens aangeeft dat juli een topmaand was voor de kust. Topdag was 28 juli met, volgens ramingen, bijna 80.000 reizigers. Toeristische vervoerbewijzen gingen vlotjes over de toonbank. Afgelopen maand werden bijna 370.000 dag- en meerdagenpassen verkocht, een stijging van bijna 30 procent. Ook combitickets gingen vlot de deur uit met als bestemming voornamelijk het zandsculpturenfestival, Plopsaland en Plopsaqua. Er werden een kwart meer combitickets verkocht dan juli vorig jaar.

"We hebben dertien trams vanuit Antwerpen en Gent naar de kust gehaald voor de zomer", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. "Zo kunnen al die extra kustbezoekers genieten van de snelle en comfortabele dienstverlening van de kusttram."

Amper noemenswaardige problemen

Nog belangrijker was dat er weinig tot geen noemenswaardige problemen waren, al roept De Lijn wel op voorzichtig te zijn. In juli werd de veiligheidscampagne nog versterkt met nieuwe, visueel krachtige borden op verschillende plaatsen langs de kusttramlijn. De slogan van de borden luidt: "doe de vuurtoren", waarmee toeristen worden aangespoord om links en rechts te kijken voor ze de sporen kruisen.

Met een iets betere juli lijken nieuwe recordcijfers in de maak. Vorig jaar maakten 4,2 miljoen reizigers gebruik van de kusttram tijdens de zomermaanden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!