Kustgemeenten staan niet op één lijn over plaatsing slimme camera's

15/02/19 om 08:45 - Bijgewerkt om 08:43

Niet enkel Koksijde, Middelkerke, De Haan en Veurne krijgen in de loop van 2019 trajectcontrole op enkele gewestwegen. Ook in Oostende komen er op vijf trajecten slimme camera's voor trajectcontrole. Burgemeester Bart Tommelein toont zich een voorstander, net als zijn collega Wilfried Vandaele in De Haan. In Koksijde, Middelkerke en Veurne zijn de burgemeesters dan weer niet blij met de geplande trajectcontrole. "Als ik kan, ik laat die camera's in zee gooien", zegt Jean-Marie Dedecker.

In de kustregio krijgen er acht trajecten camera's voor trajectcontrole: één in Veurne, één in Koksijde, één in De Haan, één tussen Oostende en Middelkerke en nog eens vier in Oostende. Dat zal in de loop van 2019 zijn, maar een juiste timing staat nog niet vast. Ook over de verwerking van de mogelijke boetes is nog geen duidelijkheid. Het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) maakt zich sterk dat de lokale politiezones dat karwei kunnen overlaten aan de gewestelijke verwerkingscentra van de federale wegpolitie. Maar volgens de Koksijdse burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) kunnen die centra er op dit moment geen werk bij nemen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!