Kruispunt Lobbestael in Houthulst woensdag weer open

Schepen Eric Verbeure poseert bij het fietspad dat verlegd is. Voor het kruispunt komt een verhoging en in de Stokstraat is een asverschuiving aangebracht. © ACK
Redactie KW

De werken aan het kruispunt Paardendreef, Jonkershovestraat, Stokstraat is heraangelegd. De voorziene werktijd was zeventig werkdagen, ondanks het weerverlet is de klus geklaard in 46 dagen.

“Nog enkel de toplaag aanbrengen, wat maandag zou gedaan worden, beschildering van het wegdek en de laatste opkuis en kruispunt kan weer open”, aldus schepen Verbeure. “Voorzien is dat in de loop van woensdag het kruispunt terug open is voor alle verkeer. Nieuw is dat er vanuit de Stokstraat een asverschuiving is gemaakt waardoor het verkeer geremd wordt en voor het kruispunt een verhoging is gerealiseerd.”

“Voor de fietsers loopt de fietsstrook vanuit Houthulst naar Jonkershove en omgekeerd, een stuk in de Stokstraat in plaats van over het kruispunt zelf. Aan de kant van de weg Jonkershove-Houthulst en in de Paardendreef is voor het kruispunt een verkeersremmende drempel gelegd. De bushalte vooraan in de Jonkershovestraat is naar de overkant van de straat verplaatst.”

Ondertussen is de aannemer ook bezig met het inzaaien van gras langs de zijkanten en het planten van een haag langs het stuk fietsweg dat over de Stokstraat gaat en bij de asverschuiving in de Stokstraat die met een plantenbak over de volledige rijstrook Klerken- kruispunt Lobbestael komt.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier