Kortrijk krijgt extra fietsenstallingen tijdens Maandagmarkt

Een week na de bedenkingen van Alexandra Gjurova installeerde stad Kortrijk extra mobiele fietsenstallingen tijdens de Maandagmarkt. © Facebook Groen Kortrijk
Redactie KW

Vorig week opperde Alexandra Gjurova van Groen Kortrijk dat heel wat bezoekers van de maandagmarkt in het centrum van de stad hun fiets niet deftig kwijt konden. Maandagochtend en -middag bleek het euvel al opgelost. “Dankzij jullie is de stadscoalitie wakker geschoten”, bedankt Gjurova de fietsende marktbezoekers

“Zowat de helft van de bezoekers die met de fiets naar de markt komen, kunnen hun fiets nergens kwijt”, stelde Alexandra Gjurova van Groen Kortrijk begin vorige week. “In de Kortrijkse binnenstad is er een duidelijk tekort aan fietsinfrastructuur. Marktbezoekers moeten hun fiets tegen een paal of ergens op de weg zetten. Zeker op het drukste moment – tussen 10 en 12 uur – is er nooit plaats om je fiets deftig te stallen.”

De oppositiepartij stelde daarom voor om op maandagen mobiele fietsenstallingen te voorzien. “Mobiele fietsenstallingen op maandag marktdag zullen de bezoekers meer comfort en veiligheid bieden. Bovendien is het properder, want nu staat de helft van de fietsen kriskras door elkaar.”

Op maandagochtend en -middag 21 augustus bleek de stad al te zijn tussengekomen. “De fietsenstalling rond de Maandagmarkt werden eindelijk geïnstalleerd. Dankzij jullie is de stadscoalitie toch wakker geschoten”, bedankten Alexandra Gjurova en Groen Kortrijk de fietsenthousiastelingen. “Samen gaan we voor een echte fietsstad.”

Groen Kortrijkhttps://www.facebook.com/GroenKortrijk/https://www.facebook.comFacebook1

Wow! 🚲 Een invasie van fietsen op de maandagmarkt in #Kortrijk. Maar waar zijn de beloofde extra fietsenstallingen?…

Geplaatst door Groen Kortrijk op maandag 14 augustus 2017

rich1.0https://www.facebook.com/GroenKortrijk/posts/1399282413521407552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier