Kortrijk krijgt er twee nieuwe fietsstraten bij: "Een belangrijk initiatief"

10/10/17 om 10:38 - Bijgewerkt om 12:11

Met het omtoveren van de Abdijkaai en de Spinnerijkaai tot fietsstraten wil de stad Kortrijk een 'missing link' tussen de jaagpaden langs de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk invullen. Tegen eind volgend jaar moet in beide straten de fietser koning zijn. Ondertussen dringt sp.a-fractieleider Marc Lemaitre aan op het bekijken van het moeilijke kruispunt met de Gentsesteenweg.

Het Jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk is recent volledig gerealiseerd door Waterwegen en Zeekanaal. Dit jaagpad vormt een belangrijke fietsverbinding tussen Stasegem, Zwevegem en Sint-Lodewijk en de jaagpaden langs de Leie in Kortrijk. "De Abdijkaai en Spinnerijkaai vormen een 'missing link' tussen dit nieuwe jaagpad en de jaagpaden langs de Leie", verduidelijkte schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) maandagavond op de gemeenteraad. Het stadsbestuur richt daarom de Abdijkaai en een deel van de ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!