Kortrijk investeert in mobiele fietsenstallingen voor evenementen

Redactie KW

Sinds 2014 maakt de stad gebruik van mobiele fietsstelplaatsen bij evenementen. Met de aankoop van 100 extra stallingen verdubbelt Kortrijk haar huidige capaciteit. Vanaf nu kunnen tot 1.200 fietsen gestald worden tijdens evenementen. De kostprijs bedraagt net geen 40.000 euro.

“Bij evenementen is er nood aan extra fietsenstallingen. Het stadsbestuur zet daarom mobiele fietsenstallingen in”, klinkt het bij schepen Axel Weydts. “De capaciteit wordt nu verdubbeld tot 200 mobiele stallingen of 1.200 fietsparkeerplaatsen. Dat is nodig omdat er een capaciteitstekort is bij grote (stads-)evenementen en de stallingen tijdens de lente en de zomer continue bezet zijn. Voor nieuwe evenementen was er geen aanbod meer. Ook voor grote fuiven in Depart is er nood aan extra mobiele stallingen.”

De stallingen zorgen voor comfortabele en veilige fietsstallingscapaciteit voor stadsevenementen en die van verenigingen, organisatoren van evenementen, straat, buurt- en dorpsfeesten, fuiven,… Commerciële organisaties en privé-initiatieven kunnen hierop geen beroep doen, met uitzondering van de volksspelen. Het evenement moet wel plaatsvinden op Kortrijks grondgebied.

Een aanvraag indienen kan via het evenementenloket op www.kortrijk.be/producten/evenementenloket. De extra stallingen hebben volgens het stadsbestuur niet alleen een praktisch nut maar ook een sensibiliserende rol. Door mobiele stallingen in te zetten kan de stad het fietsen verder promoten en de stadsevenementen zo duurzamer organiseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier