Koperen Ketel in Bavikhove verdwijnt even van rotonde

Een ietwat vreemd zicht woensdagochtend: de Koperen Ketel is niet meer. © LOO
Redactie KW

Wie vanochtend langs de rotonde met de Koperen Ketel in Bavikhove passeerde, zal het ongetwijfeld gemerkt hebben: het kunstwerk is niet meer. “Maar geen paniek,” klinkt het bij brouwerij De Brabandere, “de Koperen Ketel keert zeker terug.”

Een stevig verkeersongeval had de ondertussen iconische Koperen Ketel op de Bavikhoofse rotonde veel schade toegebracht. “Een grondige herstelling drong zich dus op“, vertelt Chris Van Acker van eigenaar brouwerij De Brabandere. Dinsdagavond, iets na 21 uur, werd het kunstwerk weggehaald en met een speciaal konvooi naar het Waalse Dottenijs gebracht.

“Het vervoer zelf had door de nood aan verschillende toelatingen wel wat voeten in de aarde, maar we zijn blij dat de Ketel in ere hersteld kan worden. Voor heel wat mensen uit de streek was de befaamde rotonde toch uitgegroeid tot een begrip.”

Wanneer het metalen kunstwerk terugkeert, kan Chris nog niet meteen zeggen. “De herstellingsdiensten zullen het werk heel precies in al zijn glorie herstellen. We rekenen toch op enkele weken. Geen paniek dus, de Koperen Ketel keert zeker terug.”

En de kikker die normaal bovenop de ketel zit? “Die zit hier rustig naast mij“, glimlacht Chris.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier