Konterdambruggen in Oostende blijven voor verkeersellende zorgen

10/08/18 om 06:15 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 14:17

Al van de oplevering van de Konterdambruggen in 2002 zorgt het openen ervan voor problemen. Mensen houden halt voor de slagboom en volgen de omleiding niet. Tot grote frustratie van de chauffeurs die op die manier geduldig in de rij moeten wachten. "Op langere termijn is er volgens ons slechts één oplossing: een tunnel onder het kanaal", zegt Danny Drooghenbroodt van de vzw Restart.

De Konterdambruggen vormen de belangrijkste verbinding tussen Oostende en Bredene. Dagelijks vinden duizenden chauffeurs er hun weg om Oostende of in omgekeerde richting, Bredene binnen te rijden. Zoals al jaren het geval is zorgt het openen van de twee bruggen op de verbinding Kennedy - De Bolle voor verkeershinder. Dat komt vooral doordat mensen de verkeersomleiding niet volgen. Met frustraties bij de achterkomende chauffeurs tot gevolg. Chauffeurs weten vaak niet waar ze heen moeten, hoewel de omleiding duidelijk wordt aangegeven. Het gaat dan vooral om mensen die niet uit de buurt komen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!