Komst 737 MAX-vliegtuigen levert 144 banen op bij TUI fly

© BELGA
Redactie KW

Luchtvaartmaatschappij TUI fly verwelkomt de komende maanden vier Boeing 737 MAX-vliegtuigen in haar vloot. Die leveren samen 144 extra jobs op. Dat is dinsdag gezegd bij de feestelijke landing van de eerste van die vier toestellen op Brussels Airport.

De nieuwste Boeing-telg, een middellangeafstandsvliegtuig met in de TUI-configuratie plaats voor 189 passagiers, werd op de luchthaven door de brandweer verwelkomd met een watergordijn. Dat is traditie bij de komst van nieuwe maatschappijen en nieuwe vliegtuigtypes. De 737 MAX met Belgische registratie (OO-MAX) was maandagmiddag in Seattle, de thuisbasis van Boeing, aan TUI overhandigd. Het is de eerste van een bestelling van zeventig dergelijke kisten door de internationale toerismegroep TUI Group.

Vier van de eerste vijf geleverde vliegtuigen komen terecht bij de Belgische dochter TUI fly. Zij verwacht in de loop van het jaar ook een tweede langeafstandstoestel 787 Dreamliner, wat het totale aantal nieuwe banen op 250 zal brengen. Ze heeft nood aan airhostessen en stewards, piloten en ingenieurs. Met de nieuwe vliegtuigen wil TUI fly dit jaar vijftien nieuwe verbindingen openen vanuit de vijf Belgische luchthavens waaruit het opereert: Zaventem, Antwerpen, Charleroi, Luik en Oostende.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier