Knip aan het station in Roeselare blijft zeker tot na de verkiezingen, daarna is alles mogelijk

01/12/17 om 13:04 - Bijgewerkt om 13:03

De knip in zowel de Jules Lagaelaan als de Gasstraat heeft al voor heel wat beroering gezorgd in onze stad. Oppositiepartij N-VA wil die ongedaan maken en zal daar ongetwijfeld één van haar verkiezingspunten van maken. Het stadsbestuur laat de evaluatie voor de volgende bestuursploeg en legt voor de toekomst vier scenario's op tafel.

"In de vorige bestuursperiode heeft de beleidsploeg beslist om de stationsomgeving niet alleen mooier maar ook veel verkeersveiliger te maken", gaat mobiliteitsschepen Griet Coppé even terug in de tijd. "Wij hebben dat allemaal samen beslist als stadsbestuur. We wilden ook de wijk Krottegem meer integreren en de verkeerscirculatie beter sturen. Een van de maatregelen was om zowel een knip te maken van de Jules Lagaelaan naar de Ardooisesteenweg als van de Gasstraat naar de Stationsdreef. Die is er gekomen in februari 2013 en dat was een ingrijpende en zeker geen evidente maatregel, we moeten daar niet flauw over doen. Als er twee belangrijke verkeersaders in een centrum doormidden worden gesneden, heeft dat een impact. We wisten ook dat het enkele jaren zou duren vooraleer de Roeselarenaars dat zouden gewoon worden en dat die maatregelen ook afgedwongen zouden moeten worden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!