'Kiss and ride'-parking aan station Brugge dicht voor werken

14/03/19 om 18:50 - Bijgewerkt om 18:49

Het gedeelte van de 'kiss and ride'-parking aan de achterkant van het station in Brugge, wordt aangepast. Tijdens de werken zijn de parkeerplaatsen niet toegankelijk.

'Kiss and ride'-parking aan station Brugge dicht voor werken

© Jan Van Maele

De werken worden uitgevoerd in opdracht van de stad. Het gaat om het gedeelte van de parking aan de kant Sint-Michiels, waar de bussen stoppen. Tot voor kort was er aan elke kant één perron, maar die waren niet aangepast aan de bussen. Na de heraanleg zullen er twee middenperrons zijn met verhoogde witte boordstenen, waardoor er meerdere - hoogstens vijf - bussen zullen kunnens taan. Het einde van de werken is voorzien voor 22 april.

Tijdens de werken zijn de parkeerplaatsen voor kortparkeren afgesloten. Er kan tijdelijk geparkeerd worden in de Spoorwegstraat, tegenover KU Leuven. De parkeerplaatsen voor mensen met een beperking en de twee plaatsen voor taxi's biljven wel bereikbaar. De bushalte van De Lijn wordt tijdens de werken niet bediend. De andere busdiensten hebben een tijdelijke halte op het Bargeplein. (TV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!