Kinderen willen geen parking aan de Baron Ruzettelaan

19/03/18 om 20:01 - Bijgewerkt om 20:00

Op een bijeenkomst van de Stedelijke Jeugdraad Brugge lieten kinderen hun ongenoegen uiten over de plannen van het stadsbestuur.

Kinderen willen geen parking aan de Baron Ruzettelaan

In Villa Bota, gelegen aan het Koningin Astridpark, nodigde de Stedelijke Jeugdraad Brugge kinderen en jongeren uit om hun ideeën en wensen te uiten voor de volgende legislatuur. Bedoeling was om informatie te verzamelen om in september, een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober, een battle aan te gaan met alle kandidaat-burgemeesters.

Lou Pieters (9), Viktor Raes (10) en Stan Deblaere (10), die samen deel uitmaken van Scouts 39ste FOS De Menapiërs, uitten hun ongenoegen over de mogelijke aanleg van een parking aan de Baron Ruzettelaan. "Ik zou het veel leuker vinden als er op die plaats een speelplein wordt aangelegd", sprak Viktor Raes. "Die parking zou niet alleen voor bijkomend verkeer zorgen, maar met een uit- en ingang ook tot onveilige situaties kunnen leiden. Hierdoor dreigt een rustige fietsplek te verdwijnen."

Jacky Deblaere, vader van Stan, wijst erop dat het beoogde gebied al twee legislaturen voorbestemd is voor een avontuurlijk speelterrein. "Enkele dagen geleden heb ik er met burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) nog over van gedachten gewisseld, maar hij wist niet de gemeenteraad op 25 februari 2014 een voorbestemming goedkeurde in het speelruimtebeleidsplan Brugge", zet Deblaere, lid van de Fietsersbond én van de actiegroep die zich tegen de mogelijke komst van een parking aan de Baron Ruzettelaan kant. "Precies omwille van die beslissing proberen we om samen met de kinderen de stad op andere gedachten te brengen."

Delen

Vandaag zijn er al 300 bezwaarschriften. Net het aantal parkeerplaatsen dat de stad er wil laten aanleggen

Buurtbewoner Bernard Raes, vader van Viktor en Leonie (9), is ook contra, 'omdat de parking een voorlopige oplossing zou zijn, maar eenmaal mensen daar hun auto's kwijt kunnen, lijkt het me moeilijk om de situatie nog om te keren', stelt Raes. "Ik vind dat de mogelijke aanleg van een parking op die plaats niet spoort met een lange termijnvisie over mobiliteit in onze stad. Ook de communicatie vanuit de stad kan beter. De plannen kunnen we bekijken in het Huis van de Bruggeling, maar concreet weten buurtbewoners niet echt wat er te gebeuren staat."

Deblaere wijst er ook op dat er voor de aanleg van de parking een grondruil op til is tussen de stad Brugge en het Vlaamse Gewest. "Men wekt de indruk dat alles ondertussen in kannen en kruiken is, maar niets is minder waar, want tot op vandaag is er niets getekend. De stad is dus nog geen eigenaar van grond waar ze een parking op wil. Deze zaak wordt niet gedragen door de plaatselijke bevolking, want vandaag zijn er al driehonderd bezwaarschriften. Net het aantal parkeerplaatsen dat de stad er wil laten aanleggen."

(svv)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!