Jongen uit Ruddervoorde overleeft zwaar ongeval twee dagen na behalen rijbewijs

Jordi belandde tegen een elektriciteitspaal nadat hij werd aangereden in de linkerflank. Daarna ging de auto over de kop om uiteindelijk tegen een boom te belanden. © Repro BC

Pas twee dagen nadat hij zijn rijbewijs behaalde, maakte Jordi Doom een zwaar ongeluk mee langs de Vrijgeweidestraat in Zwevezele. De jonge Ruddervoordenaar werd op de voorrangsweg links gegrepen door een andere bestuurder. Zijn auto is perte totale, maar Jordi hield er enkel wat schaafwonden en een pijnlijke nek aan over. “Ik besef dat ik veel geluk heb gehad.”

Jordi Doom (18) is de zoon van Francis Doom en Catherine Moenaert uit de Meelstraat. Hij heeft een tweelingzus Anouk. Jordi is eerstejaarsstudent verpleegkunde aan Vives in Brugge.

Op dinsdag 8 mei behaalde Jordi zijn rijbewijs, maar slechts twee dagen later werd hij slachtoffer in een zwaar verkeersongeval. “Ik heb mijn praktisch rijexamen drie keer afgelegd, ik was dus heel blij dat ik eindelijk mijn rijbewijs had”, begint Jordi. “Woensdagavond ging ik uit in Torhout. Daarna bleef ik bij mijn vriendin Margo Debaene thuis in Lichtervelde slapen. Donderdagnamiddag rond 14.30 uur was ik op weg naar huis toen ik langs de Vrijgeweidestraat in Zwevezele werd aangereden ter hoogte van de Vannekenstraat. Ik reed op een voorrangsweg, toch was ik op mijn hoede en keek of er rechts geen auto kwam aangereden. Uiteindelijk werd ik onverwacht links gegrepen door een auto. Ik belandde tegen een elektriciteitspaal, mijn auto ging over de kop en daarna kwamen we tegen een boom terecht.”

Jordi Doom beseft dat hij geluk heeft gehad.
Jordi Doom beseft dat hij geluk heeft gehad.© Foto BC

“De chauffeur die me heeft aangereden, is meteen gestopt. Hij was enorm geschrokken”, vervolgt Jordi. “Ik heb aan het ongeval gelukkig enkel wat schaafwonden en een pijnlijke nek overgehouden. Als je de auto bekijkt, is het een klein wonder dat ik er zo goed uit ben gekomen. Ik besef dat ik veel geluk heb gehad. Ook de politie zei dat ik enorm veel geluk heb dat ik er zo goed vanaf ben gekomen. De auto was zo zwaar toegetakeld langs alle kanten dat ik langs het raam moest uitstappen.”

“De politie zei dat ik enorm veel geluk heb dat ik er zo goed ben van af gekomen”

De Opel Combo van Jordi is perte totale en de student moet nu op zoek naar een nieuwe auto. “En zeggen dat ik binnenkort net de auto nodig heb om naar mijn stage in het ziekenhuis van Tielt te rijden. Maar we vinden wel een oplossing”, is Jordi positief.

Of hij niet bang is om weer achter het stuur te kruipen als kersvers gediplomeerd chauffeur? “Neen, eigenlijk niet. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik zo snel een auto-ongeluk zou meemaken. Ik heb des te meer wel beseft dat het gevaar in een onverwacht, klein hoekje schuilt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier