Jongeman kaart veelvuldige parkeerboetes aan tijdens gemeenteraad Harelbeke

Redactie KW

Maandag kreeg Jordy Jonckheere (21) vlak voor de gemeenteraadszitting spreekrecht van het stadsbestuur. Hij klaagde er de overdreven parkeerboetes aan voor mensen die met hun parkeerkaart in andere straten parkeren.

Een aantal Harelbekenaren vraagt in een petitie om de parkeerzone voor bewoners tussen het Marktplein en het station uit te breiden. “Door de werken op het Marktplein zijn er nu minder parkeerplaatsen. Daardoor worden de straten in de buurt onmiddellijk ingenomen door geparkeerde auto’s. De eigen bewoners moeten daardoor uitwijken naar andere straten”, duidt Jordy, die spreekt voor een 10-tal inwoners. “Nu gelden de bewonerskaarten alleen voor het parkeren in eigen straat. Wie zijn wagen om de hoek parkeert, in een andere straat, riskeert dus een boete, als hij of zij zijn wagen niet om de twee uur verplaatst. Een aantal Harelbekenaars liep zo al tegen de lamp.” Jordy verzamelde in vier dagen tijd al 463 handtekeningen van mensen die net als hij willen dat de bewonerskaart geldt in een ruimere zone dan alleen maar de eigen straat.

“De hoofdoplossing met baat voor iedereen is in plaats van een bewonerskaart, een zonekaart”, kaartte Jordy aan in de gemeenteraad.

Wie zijn wagen om de hoek parkeert, in een andere straat, riskeert dus een boete

Schepen van Openbare werken Patrick Claerhout (N-VA) geeft toe dat het een probleem aan het worden is maar sust. “We hebben gevraagd de werfzones op de markt klein te houden om meer parkeerplaatsen te verkrijgen. We denken er ook aan om op Overleie extra parkeerplaatsen te creëren. De externe firma waarmee we sinds september samenwerken, doet voor ons de controles in de blauwe zone. Door vaker te controleren, willen we meer circulatie brengen in de parkeerplaatsen. Dat is goed voor de klanten van de handelaars én voor de bewoners. Hadden we die blauwe zone niet in het leven geroepen stonden de straten overal vol en had er niemand nog plaats.”

(PVH/LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier