Jonge vrouw die met bromfiets fietser aanreed is veroordeeld voor vluchtmisdrijf

06/12/17 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:49

Een 26-jarige vrouw uit Knokke is veroordeeld tot een geldboete van 7.600 euro, waarvan de 3.400 met uitstel, voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf in februari van dit jaar.

Jonge vrouw die met bromfiets fietser aanreed is veroordeeld voor vluchtmisdrijf

T.B. reed op 7 februari met haar bromfiets op het fietspad toen ze bij het inhalen een fietser aanreed. Ze stopte en vroeg aan het slachtoffer of alles in orde was. Toen die vroeg naar de papieren van haar verzekering, vluchtte de vrouw weg. Pas enkele dagen later kon ze onderschept worden toen de politie haar via de bromfiets kon terugvinden. Uit onderzoek bleek al snel dat de vrouw niet over een geldig rijbewijs beschikte én niet verzekerd was. Zelf verklaarde B. dat ze het gevoel had dat er met de gevallen fietser niet te praten viel. Daarop vluchtte ze weg. Een beslissing die haar nu duur komt te staan. Naast de fikse geldboete kreeg ze ook een rijverbod van zeven maanden. Als ze ooit nog een voertuig wil besturen, zal B. eerst moeten slagen voor de vier proeven.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!