Jonathan Devos wint eerste prijs van de Testkaravaan in Langemark

We zien winnaar Jonathan samen met zijn collega's, HR-manager Martin De Sutter, provincieraadslid Gunter Pertry, schepen Frank Gheeraert en sitemanager Ignace Gruwier. © pco
Redactie KW

Jonathan Devos werkt in de nachtploeg van Ysco en won de elektrische fiets van de provinciale woon-werkcampagne ‘De testkaravaan komt er aan’.

Sinds 4 jaar promoot de provincie West-Vlaanderen duurzaam woon-werkverkeer. Dat stimuleert werknemers van bedrijven om minder de auto te gebruiken. Daarom stelt de provincie duurzame fietsmiddelen ter beschikking van West-Vlaamse bedrijven. Naast 65 elektrische fietsen zitten ook plooifietsen, bakfietsen, fietskarren en het openbaar vervoer in het aanbod. Dit jaar hebben 16 bedrijven deelgenomen. Ze bereikten 7.000 werknemers.

Het coöperatief zuivelbedrijf Milcobel uit Langemark was daar één van. Daar produceren ze roomijs Ysco, boter, industriële kaas zoals mozzarella en melkpoeder. 88 werknemers van Milcobel schreven zich in voor de campagne. Samen hebben ze meer dan 13.000 kilometer afgelegd op een duurzame manier. Hierdoor heeft men 1,7 ton minder CO² in de lucht gestoten.

Milcobel ondersteunt zelf initiatieven om duurzamer te ondernemen. Jaarlijks organiseren ze een Milcobel-run. Samen met de sociale partners onderhandelen ze een fietsleaseplan.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier