Jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk afgewerkt

Het jaagpad werd ingereden door Eric Kerckhof, Marc Vantomme en Rita Beyaert. Lynn Callewaert en Roel Deseyn waren getuige hiervan. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Beweging.net is opgetogen met de volledige realisatie van het jaagpad langs kanaal Bossuit-Kortrijk. “We hebben daar lang voor geijverd”, zegt Rosanne Mestdagh als voorzitter van Beweging.net Harelbeke-Stasegem.

Dit project was een gezamenlijk project van beweging.net Harelbeke-Stasegem met beweging.net Kortrijk. In het kader van de mobiliteitscampagne ‘Op de kop gevallen?’ sloegen ACW, het huidige Beweging.net Kortrijk en Harelbeke-Stasegem in maart 2014 de handen in elkaar. Er werd gezocht naar de gevaarlijke verkeersknooppunten op fietsroutes. Daarbij werd vooral aandacht besteed aan de routes die de schoolgaande jeugd gebruikt. De verkeerswisselaar van Kortrijk-Oost en de R8 op de Stasegemsesteenweg/Spinnerijstraat bleek een heikel punt.

Scholieren

“Aangezien deze fietsweg dagelijks door zowel de honderden leerlingen van de middelbare scholen in Kortrijk centrum, als door de studenten van de hogescholen gebruikt wordt, was er dringend nood aan een veilig alternatief. In onze zoektocht bleek een vlotte, veilige verbinding tussen Harelbeke en Kortrijk voor de hand te liggen via een jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk”, duidt Rosanne.

“In het voorjaar van 2014 stelden we ons project voor aan beide stadsbesturen. Vol trots konden we het eerste deel van het jaagpad openen in mei 2016.” Beweging.net wilde graag dit jaagpad verlengd zien tot in Zwevegem. “Deze fietsroute kan naast dit functionele aspect ook een recreatieve invulling krijgen in de regio met provinciaal domein De Gavers in Harelbeke en de Transfo-site in Zwevegem.

Trots

In 2017 startten de werken om dit project te voltooien. “Intussen is het jaagpad verder aangelegd en is de verbinding naar het Koutermolenpad gerealiseerd. We zijn trots dat we aan dit project mochten meewerken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier