Izegemse Roeselaarsestraat moet in april 2019 afgewerkt zijn

Schepen Marc Vanlerberghe in de Abelestraat. (Foto Frank)
Philippe Verhaest

De werken aan de Roeselaarsestraat en Abelestraat schieten goed op. Tegen april volgend jaar moet alles achter de rug zijn.

De huidige wegwerkzaamheden in de Roeselaarsestraat werden in mei 2017 opgestart. In september van dit jaar ging de laatste fase – het stuk tussen de Multi Bazar en de Abelestraat – van start en die werken zitten perfect op schema, valt te horen bij schepen van Openbare Werken Marc Vanlerberghe (SP.A).

“Het gaat inderdaad om ingrijpende werken, maar die moeten de verkeersveiligheid van alle weggebruikers verbeteren. Ook de verkeersleefbaarheid voor de omwonenden zal hoger liggen.” Voor de werken werden enkele woningen onteigend, waaronder ook het legendarische en oudste café van Izegem Abeele. “Op die plek wordt straks een parking aangelegd. Die zal 37 gewone en drie parkeerplaatsen voor andersvaliden tellen. En die zijn zeker nodig, aangezien er langs de Roeselaarsestraat zelf parkeerplaatsen zullen verdwijnen.”

De weg krijgt ook gescheiden fietspaden en de bushaltes krijgen een eigen verhoogd perron. Als alles volgens schema verloopt moeten alle werken in april 2019 achter de rug liggen. “Daarmee zal het laatste gedeelte van de Roeselaarsestraat in iets minder dan twee jaar vernieuwd zijn en komt er zo een einde aan de grootscheepse renovatie van de N357 of de zogenaamde Centrale Doorgang.” Die ging al in 2002 van start.

Noordkaai

Ook de werken in de Abelestraat zitten op schema. “Het deel tussen feestzaal Ter Maerel en de Mentenhoekstraat bevindt zich in de eindfase, daarna volgt het stuk tussen de Mentenhoekstraat en de Ambachtenstraat. Ook die werken moeten in april volgend jaar voltooid zijn.”

Momenteel worden ook aan het 3A-knooppunt, net over de grens met Roeselare, op de Rijksweg, grootscheepse werken uitgevoerd. “De combinatie met de wegwerkzaamheden in de Roeselaarsestraat zorgt natuurlijk wel voor de nodige hinder, maar tegelijk worden de geplande werken aan het op- en afrittencomplex van de E403 langs de Noordkaai nog niet opgestart. Dat zal pas gebeuren wanneer de werkzaamheden op de Rijksweg in Roeselare achter de rug zijn.”

“De renovatie van het kruispunt aan de Vijfwegen- en Kachtemsestraat is voor de komende bestuursperiode gepland”

Op de planning voor de komende bestuursperiode staat alvast de renovatie van het kruispunt van de Vijfwegenstraat en Kachtemsestraat. “Die werken zijn meer dan nodig”, aldus nog Marc Vanlerberghe.

Ondertussen zijn ook de werken in de Marktstraat zo goed als klaar. “Er moet enkel nog een digitaal bord aan de ingang van de parkeerhaven geplaatst worden en ook de bomen moeten hun plek krijgen in de straat.” (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier