Inwoners Nieuwpoort kunnen parkeerplaats ter beschikking stellen van zorgverstrekkers

Redactie KW

De gemeenteraad zorgde donderdagavond voor een mooi nieuwjaarsgeschenk. Zowel voor de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting als voor de opcentiemen op de onroerende voorheffing is er geen verhoging. In vergelijking met vorig jaar verandert er dus niets.

Omdat altijd maar meer zorgverstrekkers parkeerproblemen ondervinden, krijgt het parkeerbedrijf Parking Partners de toelating een Parkeer- plus Zorgkaart(P+Z) uit te reiken. Zo een kaart houdt in dat bewoners (zelf patiënt of niet) de plaats voor hun garage of inrit voor de duur van een verzorging ter beschikking stellen van zorgverstrekkers. Om dit kenbaar te maken hangt de bewoner een sticker met het P+Z logo aan de garage of de woning.

De raad keurde een politieverordening goed waarin staat dat er tijdens de weekdagen op het hele grondgebied een bouwverbod geldt van 21 tot 7 u. In het weekend geldt het verbod tot ‘s ochtends 8 u. Van 1 juli tot 1 september geldt een totaal bouwverbod in de zone begrensd door het strand tot aan de grens met Middelkerke, de as van de Kinderlaan vanaf het strand tot aan de as van de Victorlaan, de as van de Victorlaan Noord tot aan de Albert I-laan, de Albert I-laan, de Kaai (ventweg inbegrpen) en de as van de Kustweg (kant IJzer) tot aan de grens met het kamp van Lombardsijde.

Omdat de binnenleidingen en de drukknoppen van de zeven stranddouches aan vervanging toe zijn, komen er nieuwe met een doorstroomtijd van ongeveer 30 seconden.

(DCR).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier