Inrijverbod in Elfde-julilaan, Boomgaardstraat wordt zone 30

15/03/19 om 09:16 - Bijgewerkt om 09:16

De gemeente Kuurne zet de plannen voor een verkeersveiligere gemeente verder door. Een inrijverbod in de Elfde-julilaan moet de verkeersdrukte op de Hoevewijk doen afnemen, de Boomgaardstraat wordt dan weer volledig zone 30.

Inrijverbod in Elfde-julilaan, Boomgaardstraat wordt zone 30

Indraaien van de Brugsesteenweg richting Elfde-julilaan is niet langer mogelijk. © OV

Indraaien vanop de Brugsesteenweg in de Elfde-julilaan in Kuurne is sinds kort onmogelijk. De gemeente neemt die maatregel om het doorgaand verkeer niet langer door de woonwijk te laten rijden. "Uit onderzoek blijkt dat heel wat bestuurders de as Elfde-julilaan, Bosbessenlaan, Hoevedreef gebruiken om op een snellere manier naar het centrum te rijden", duidt schepen van Mobiliteit Francis Watteeuw (SP.A) de anpassing. Het inrijverbod moet de verkeersveiligheid in de wijk verhogen. Wegrijden richting Brugsesteenweg blijft wel mogelijk, fietsers en voetgangers moeten geen rekening houden met het verbod.

Sinds het inrijverbod klagen buurtbewoners van de Boomgaardstraat, iets verderop, wel over toegenomen (snel) verkeer. De maximumsnelheid in die straat die langs het Sportpark, twee scholen en de bibliotheek loopt, wisselt vandaag voortdurend tussen 30 en 50 kilometer per uur. De meerderheid besliste donderdag om er voortaan één zone 30 van te maken. Schepen Watteeuw is tevreden met die maatregel.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!