Inkijk vanop fietsers- en voetgangersbrug over N36 verder beperkt: “Geen inkijk in privétuin”

Gemeenteraadslid Filip Terryn (N-VA) aan de nieuwe fietsers- en voetgangersbrug over de gewestweg N36 in Deerlijk. © DRD
Redactie KW

Om de inkijk vanop de nieuwe fietsersbrug over de N36 verder te beperken wordt dit jaar nog het zicht belemmerende scherm op de brugrand verlengd. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) geantwoord na een parlementaire vraag hierover van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).

De fietsers- en voetgangersbrug over de gewestweg N36 die de Gaversstraat met de Marquettestraat verbindt, werd vorig jaar op 30 september officieel geopend. “Bij het ontwerp werd al rekening gehouden met de inkijk in de tuin ten noorden van de brug”, verduidelijkt gemeenteraadslid Filip Terryn (N-VA). “Daarom werden zichtbelemmerende schermen op de brugrand aangebracht. In de groenzone tussen de brug en het privédomein werd een groenscherm van hoogstammen en hazelaars voorzien.”

Nog dit jaar

“Bij het openbare onderzoek voor de omgevingsvergunning werd één bezwaar ingediend omwille van inkijk in een woning in de Gaversstraat. Het ontwerp werd aangepast zodat er ter hoogte van die woning ook een zichtbelemmerend scherm op de brugrand kwam. Toen de brug gebouwd werd, werd een verkavelingsaanvraag voor een laatste perceel ten noordoosten van de brug ingediend. De verkavelaar wenst ook voor dat laatste stuk een zicht belemmerend scherm.”

“Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de loop van dit jaar het al aanwezige scherm op de noordelijke brugrand tot de onmiddellijke omgeving van die nieuwe percelen verlengen. Het is niet de bedoeling om de volledige brug van dergelijke schermen te voorzien, omwille van het esthetische aspect en omdat men ervanuit gaat dat altijd wel ergens een plaats is vanwaaruit, met enige moeite, inkijk in de nieuwe tuinen zal mogelijk zijn.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier