In Brugge brengt Sinterklaas... spaakreflectoren!

06/12/17 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:36

Sinterklaas kwam op zijn verjaardag fluo spaakreflectoren uitdelen aan het station in Brugge.

In Brugge brengt Sinterklaas... spaakreflectoren!

Om het belang van degelijke fietsverlichting in de kijker te zetten, werden in Brugge eind oktober al 2.000 fietslichtjes verdeeld onder de schoolgaande jeugd. In een brief aan Sinterklaas, vroeg de stad er nog eens 50.000 fluo spaakreflectoren bij en de goedheilige man was zo enthousiast dat hij ze op zijn verjaardag zelf mee kwam uitdelen aan de brave kinderen rond het station.

De Sint was naar eigen zeggen aangenaam verrast. "De fietsen van deze brave kinderen zijn bijna allemaal in orde. Een heel verschil met de controles aan de scholen, ik ben daar ook al eens gaan kijken en toen bleek bijna één op twee fietsers niet in orde te zijn", klonk het woensdagmorgen aan het station. Sinterklaas verwees naar de preventieve fietscontroles die sinds half oktober in 37 Brugse scholen werden uitgevoerd: van de 2.449 gecontroleerde fietsen, bleken er 1.107 niet in orde en daarbij ging het in 25 procent van de gevallen over de fietsverlichting.

"Dit is onze laatste preventieve actie voor we straks overgaan tot repressie", waarschuwden de Brugse schepen van Onderwijs Pablo Annys (SP.A) en schepen voor Preventie Dolores David (SP.A) op de 'fluo flitst'-actie aan het station. Bij de repressieve controles, die half december van start gaan, lopen jongeren tussen twaalf en zestien jaar zonder fietsverlichting het risico om twee uur verplichte verkeersklas te moeten volgen. Bij jongeren boven de zestien jaar wordt dat een boete van 58 euro. Een verwittigd fietser is er twee waard...

(WK)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!