Ieperse Fietsersbond ijvert voor een betere fietsinfrastructuur

28/06/18 om 17:15 - Bijgewerkt om 17:14

De Ieperse Fietsersbond organiseerde voor leerlingen van het vierde leerjaar een fietstocht in en rond het centrum van Ieper.

Ieperse Fietsersbond ijvert voor een betere fietsinfrastructuur

Op foto de leerlingen van De Mote met begeleiders Johan Vanhaverbeke, Ann Catteau, Geert Dewyse, Valentijn Despeghel en Lou Demeulenaere van de Fietsersbond; leerkrachten Christine Dewilde en Iris Gallo van De Mote en Patrick Lemaire, wijkinspecteur Ieper-centrum Noord. © Foto EG

Ieper wil meer kinderen en volwassenen op de fiets krijgen. Naast het promoten van de fiets, ijvert de organisatie voor een betere fietsinfrastructuur, zeker in de schoolomgevingen.

"We willen veilig fietsen stimuleren en ook de 'goesting' om te fietsen aanscherpen", vertelt voorzitter Johan Vanhaverbeke. "Daarom organiseerden we een fietstocht voor de leerlingen van de vierde leerjaren van de Sint-Jozefsschool, Steinerschool Koningsdale en De Mote. De leerlingen van de het vierde leerjaar maakten een fietstocht van een tiental kilometer door en rond de binnenstad. Onderweg besteden we aandacht aan veilig fietsen en tonen dat fietsen leuk, gezond en ontspannend is."

De Fietsersbond laste vier stops in: aan het zwembad, op de Grote Markt, aan de bibliotheek en aan het Perron. Tijdens die stops werd telkens één aspect van het fietsen toegelicht. Na de fietstocht formuleerden de kinderen hun bevindingen en wensen aan het stadsbestuur.

(EG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!