"Hondstraat in Tielt is net een racecircuit"

13/04/18 om 06:30 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 09:23

De verkeerssituatie in de Hondstraat blijft problematisch. Het zware vrachtverkeer is grotendeels uit de straat gebannen, maar een pak automobilisten blijft het gaspedaal te diep induwen. "Vrijwel niemand houdt zich aan de snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur", zegt buurtbewoner Rino Legrand. "En dat levert ronduit gevaarlijke situaties op."

Het stof rond de Hondstraat is nog altijd niet gaan liggen. Eind vorig jaar vaardigde het stadsbestuur een verbod op zwaar vrachtverkeer boven 3,5 ton in de residentiële straat af. Sindsdien is enkel plaatselijk verkeer voor levering in de Hondstraat zelf nog toegelaten en het verkeer van en naar het slachthuis Debra-Group moet via een nieuw aangelegde weg aan de Wingensesteenweg verlopen. "En niet langer via de Hondstraat en Hoogserleistraat", zei mobiliteitsschepen Guido Mehuys (SP.A) daar toen over. De aanleg van die nieuwe ontsluitingsweg kostte het slachthuis destijds 300.000 euro.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!