Hinder in Langemark-Poelkapelle door dorpskernvernieuwing

10/10/17 om 09:42 - Bijgewerkt om 09:41

De dorpskernvernieuwing gaat een cruciale maand tegemoet. Vanaf woensdag 11 oktober beginnen de werken aan de Melkweg, de rotonde en het eerste stuk van de Statiestraat.

Hinder in Langemark-Poelkapelle door dorpskernvernieuwing

De rotonde wordt woensdag en donderdag afgesloten. © Foto pco

"Door het goede weer van de laatste weken schieten de werken voor de aanleg van riolering en nutsleidingen voor de dorpskernvernieuwing in Langemark goed op", liet schepen van openbare werken Lieven Vanbelleghem (CD&V) noteren. "Op woensdag 11 oktober en donderdag 12 oktober wordt de rotonde volledig afgesloten. De aannemer van de nutsleidingen zal een sleuf maken in de weg die zowel de Melkweg als de Bikschotestraat dwarst. Verkeer over de rotonde is niet mogelijk. Verkeer naar Bikschote moet omrijden via Boezinge."

Vanaf maandag 16 oktober tot en met vrijdag 27 oktober wordt de riolering aangelegd in de berm van de Melkweg. "Om veiligheidsredenen wordt de Melkweg afgesloten tussen de brandweerkazerne en de rotonde in de richting van het centrum.

Vanaf 30 oktober en minstens tot Nieuwjaar wordt de riolering aangelegd in de rotonde en het eerste stuk van de Statiestraat tot aan de Vijverstraat. Er blijft verkeer in twee richtingen mogelijk op de rotonde tussen de Nieuwe Kalsijde en de Bikschotestraat en eenrichtingsverkeer naar de Melkweg.

Zwarte vlaggen

Momenteel staat een bouwkraan opgesteld aan het begin van de Bikschotestraat voor de bouw van een appartement. Tijdens de werkuren is er dan geen toegang mogelijk in de Bikschotestraat vanaf de rotonde. Luc Vandamme (Proo!) vroeg verkeerslichten om niet te moeten omrijden via Boezinge om naar Bikschote te rijden. "Het verkeersreglement laat niet toe om bij een rotonde lichten te plaatsen", zei Lieven Vanbelleghem.

Aan het gemeentehuis hing SP.A voor de aanvang van de gemeenteraad tegen de gestarte aanbouw aan het Kasteel twee zwarte vlaggen uit. "Het centraliseren van OCMW en gemeente is een goed idee. De aanbouw moest volgens ons aan de achterzijde van het Kasteel gebeuren om het bestaande uitzicht te behouden", zei fractieleider Jean-Marie Callewaert.

Burgemeester Alain Wyffels begrijpt dat de mensen het moeilijk kunnen hebben met de wijziging. "De architect is door de kwaliteitskamer van de provincie uitgekozen uit 40 kandidaten. Geef het nieuwe zicht een kans."

(pco)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!