Heraanleg dorpskern Zillebeke opnieuw uitgesteld

In de Wervikstraat zijn nog altijd voorbereidende rioleringswerken aan de gang. (Foto EG)
Redactie KW

De werken voor de heraanleg van Zillebeke-Dorp zouden normaal al moeten begonnen zijn. Die zijn nu echter opnieuw uitgesteld tot half maart.

Omdat het momenteel koud is én om de waterhuishouding in stand te kunnen houden, moet er eerst een gracht worden gegraven op een stuk landbouwgrond tussen de Blauwepoortstraat en de Pollepelbeek. Dit moet eerst gebeuren, in tegenstelling met wat eerder werd gecommuniceerd.

De werken aan de gracht zullen zowat twee weken in beslag nemen. Na deze fase die tot half maart duurt, starten de echte rioleringswerken tussen het kruispunt Blauwepoortstraat en Perseweide en het kruispunt Wervikstraat en Zandvoordestraat.

Vanaf dan zal er ook echt hinder zijn voor de dorpsbewoners en bezoekers. Zij zullen dan moeten omrijden ter hoogte van de werfzones. De Schachteweidestraat zal daarenboven tijdelijk omgevormd worden tot een éénrichtingsstraat met een tonnagebeperking (+5,5 ton). De handelaars blijven altijd (te voet) bereikbaar.

In de onmiddellijke omgeving zullen altijd tijdelijke parkeerplaatsen voor maximum 30 minuten worden voorzien. Het einde van de eerste grote fase rioleringswerken wordt verwacht tegen de zomer.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier