Heraanleg 3A-knooppunt in Roeselare gaat maandag definitief van start

01/02/18 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:55

Maandag 5 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer definitief met de herinrichting van het 3A-knooppunt op de N36, ter hoogte van de werf van AZ Delta. De ingrijpende werken moeten tegen het bouwverlof van 2019 achter de rug zijn.

Heraanleg 3A-knooppunt in Roeselare gaat maandag definitief van start

Tijdens de voorbereidende werken was het al aanschuiven ter hoogte van de werfzone. © STEFAAN BEEL

Het bewuste 3A-knooppunt moet straks het verkeer ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E403 op de Rijksweg - of N36 - tussen Roeselare en Izegem vlot laten circuleren en zowel het Accent Business Park als het gloednieuwe ziekenhuiscomplex van AZ Delta goed bereikbaar maken.

De werken zullen in vier fases uitgevoerd worden en tijdens het eerste luik wordt zowel de afrit richting AZ Delta aangelegd als een deel van de inrit van AZ Delta aangepakt. Daarbij wordt een deel van de Kwadestraat verlegd en vernieuwd. Er wordt ook een tijdelijke bypass aangelegd die tijdens de volgende fases als omleidingsweg gebruikt zal worden. Ook de Kwadestraat-Zuid, de personeels- en bezoekersparking van AZ Delta worden op de nieuwe weg aangesloten.

Tijdens de werken blijven alle bedrijven in de buurt bereikbaar, maar in beide richtingen zal ter hoogte van de werfzone slechts over één versmalde rijstrook gereden kunnen worden. "Weggebruikers moeten dan ook rekening houden met onvermijdelijke files tijdens piekmomenten", klinkt het.

Delen

"Weggebruikers houden best rekening met onvermijdelijke files tijdens piekmomenten"

Wie niet ter plaatse moet zijn, wordt aangeraden om de op- en afrit van de E403 ter hoogte van Roeselare-Beveren te gebruiken en via de R32 van en naar Roeselare-centrum te rijden.

De totale kostprijs wordt op 5,5 miljoen euro geraamd. Het dossier is een samenwerking tussen het Agentschap AWV dat 3,3 miljoen euro voor haar rekening neemt en de stad Roeselare en tien private partners, waaronder Accent Business Park en AZ Delta.

De werken moeten tegen het bouwverlof van 2019 afgewerkt zijn. Het nieuwe knooppunt krijgt de naam 3A-knooppunt en verwijst zo naar het Accent Business Park, AZ Delta en Abele.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!