Heraangelegde Switch Road geopend in Poperinge

De inhuldiging van Switch Road. © MD
Redactie KW

Nu de vernieuwingswerken van de Switch Road, die gestart werden op 6 november vorig jaar, zowat volledig af zijn, werden alle bewoners uitgenodigd op de officiële receptie naar aanleiding van de opening.

Voor de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel werden subsidies aangevraagd bij de Vlaamse Overheid. Er werd 376.060 euro verkregen van de Vlaamse Milieu Maatschappij. In de gemeenteraad van 30 januari 2017 werd het bestek goedgekeurd.

De open aanbesteding van de werken vond plaats op 30 mei 2017 en werd toegewezen aan Timo Tuin uit Poperinge voor 1.548.418 euro.

In de Switch Road werd een gescheiden riolering aangelegd in het gedeelte tussen de Veurnestraat en huisnummer 31. Het wegdek van de Switch Road werd volledig vernieuwd.

Om de uniformiteit met recent uitgevoerde wegenwerken te bewaren, werd er gekozen voor KWS-verharding, grijze betonstraatstenen voor de voetpaden, antraciet betonstraatstenen voor de parkeerstrook en een okerkleurige fietssuggestiestrook op de KWS-verharding. Die laatste moet er nog komen.

Burgemeester Christor Dejaegher (CD&V): “Voorhet afremmen van de snelheid werden er twee verkeersplateaus op de kruispunten voorzien en een accent werd voorzien ter hoogte van de twee zebrapaden.”

Voorafgaand aan de wegenwerken hebben de nutsmaatschappijen diverse werken uitgevoerd aan hun leidingen. Eandis heeft het bovengronds net (openbare verlichting en elektriciteitsleidingen) ondergronds gebracht in de Switch Road tussen de Bruggestraat en de Poperingevaart. Het gasnet werd niet vernieuwd.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier