Heibel in de Boerderijstraat bij start van wegenwerken

14/02/19 om 10:38 - Bijgewerkt om 10:36

De werken in de Boerderijstraat in Kortrijk zijn maandagochtend van start gegaan. Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts beloofde meer groen, extra fietsenstallingen en een aangenamere buurt. Niet alle omwonenden zagen dat zitten. Een uur na de start van de werken bleek al een waterleiding geraakt te zijn. Bovendien werd de hele wijk voor het verkeer afgesloten. "Dit is broodroof", zeggen de lokale handelaars.

Heibel in de Boerderijstraat bij start van wegenwerken

© AN

Maandagochtend 9 uur. De werken in de Boerderijstraat zijn net een uurtje bezig als Curd Alsberghe, zaakvoerder van Café Wielsbeke, zijn deurbel hoort rinkelen. Of hij misschien eens wilde kijken of er geen water in zijn kelder staat? "Gelukkig was dat niet het geval", zegt hij. "Een douche nemen of mijn afwas doen mocht ik wel vergeten. Blijkbaar hadden ze na een uur al een waterleiding geraakt."

"Dat verwondert mij niet", klinkt het bij een van zijn klanten aan de toog. "Ik heb zelf nog zulke werken uitgevoerd en de plannen waarop die leidingen aangeduid staan, kloppen bijna nooit. Wees er dus maar zeker van dat dit nog zal gebeuren."

Marc en Curd in Café Wielsbeke.

Marc en Curd in Café Wielsbeke. © AN

Marc, die wat verder zit, heeft er ook geen goed oog in. "Nochtans verliep de communicatie wél degelijk. Er was enkele weken geleden een bijeenkomst hier boven het café waar ook de schepen aanwezig was. Hij beloofde dat de werken in drie fasen zouden verlopen zodat de handelszaken goed bereikbaar zouden blijven. Maar toch werden alle omliggende straten vorige week vrijdag al afgezet."

Heibel in de Boerderijstraat bij start van wegenwerken

© AN

Dat wordt bevestigd door cafébaas Curd. "Al heeft de frituur aan de overkant daar waarschijnlijk meer last van dan ik", voegt hij nog toe. Bij Frituur 't Volksplein vinden we al evenmin blije gezichten. Vlak voor hun etalage werd een toilet neergepoot. "Bovendien ligt het hier op het voetpad vol paletten stenen waarvan was beloofd dat ze vrijdag al weg zouden zijn", zucht zaakvoerder Vincent Bousse.

Ook hij is niet blij dat alle toegangswegen naar de wijk al afgesloten werden. "En dan is het nog afwachten hoe het eruit zal zien na de werken." Het toilet bleek achteraf wel geen eigendom te zijn van de aannemer die de werken uitvoert.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!