Heel wat laagvliegers geflitst in Kuurne

22/05/18 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:25

Tijdens het Pinksterweekend werden in Kuurne snelheidscontroles gehouden. Meer dan tien procent van de gecontroleerde bestuurders reed te snel. De uitschieter was 98 kilometer per uur, waar de toegelaten snelheid amper 50 kilometer per uur is.

Heel wat laagvliegers geflitst in Kuurne

Op zondagavond -en nacht 20 mei 2018, voerde de verkeerspolitie van de PZ Vlas op zes verschillende locaties in Kuurne snelheidscontroles uit: Kortrijksestraat, Koning Boudewijnstraat, Harelbeeksestraat, Kattestraat, Hulststestraat en Bavikhoofsestraat. De controles startten om 20.25 uur en eindigden om 03.40 uur. Er werden 593 voertuigen werden gecontroleerd. 65 daarvan reden te snel, wat overeenkomt met 10,9%. In de Koning Boudewijnstraat reed een bestuurder 87 km per uur waar je slechts 50 km/u mag rijden, in de Hulstsestraat reed een bestuurder 98 km per uur waar je slechts 50 km/u mag rijden.

Politiezone Vlas: "In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn snelheidscontroles sowieso het ganse jaar door een absolute prioriteit. Alleen door veel en intensieve controles te doen, wordt de pakkans groter en lopen hardleerse snelheidsovertreders tegen de lamp. Het overgrote deel van de bestuurders heeft die boodschap al duidelijk begrepen".

(Foto IStock)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!