Handelaars Leieboorden: "Graag parking Budabrug wat extra promoten"

24/11/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 23/11/17 om 14:56

De Broelkaai tussen de Budastraat en de Kapucijnenstraat is weer open. Tot opluchting van de horecabazen in die laatste straat. Van het openstellen van het eerste deel van de Broelkaai maakte stad Kortrijk trouwens gebruik om eenrichtingsverkeer in te voeren op de Leiebrug. Enkel de wagens die vanuit de Budastraat komen, mogen de Broelkaai in. "Het is een volgende logische stap om tot autoluwe kaaien te komen", stelt Axel Weydts.

De verlaging van de Broel- en Verzetskaai zitten goed op schema: rond Pasen moet de verlaging van de Leieboorden een feit zijn. Dinsdag rondde de aannemer opnieuw een fase af: toen werd de Broelkaai tussen de Budastraat en de Kapucijnenstraat opengesteld voor het verkeer. Meteen werd ook de Leiebrug eenrichtingsverkeer: enkel wagens die van de Budastraat komen, mogen die brug gebruiken. Automobilisten die vanaf de Dolfijnkaai komen, moeten dus verplicht de Leiestraat indraaien.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!