Handelaars in de problemen door afgesloten straten: “De concrete informatie ontbreekt”

Redactie KW

Vanaf volgende week wordt de Kortestraat voor het verkeer afgesloten en is de Kwabrugstraat van hieruit tot eind mei niet meer bereikbaar. Fietsenhandelaar Pierre Vromant uit de Kwabrugstraat vernam dit vorige week en ziet het somber in voor de normaal gezien drukste periode voor de verkoop van fietsen.

Door Els Deleu

De belofte van de stad dat er – na de problemen die handelaars tijdens de werken op de Pottelberg ondervonden – voldoende rekening zou gehouden worden met handelszaken in de buurt van werken, is blijkbaar snel vergeten. In het eerste deel van de Kwabrugstraat zijn fietsenhandel PVR en een bankkantoor gevestigd.

Vier maanden

Wegenbouw Ockier start op maandag 19 februari voor vier maanden met werken in de Kortestraat in het kader van de heraanleg van de Bockorsite. Hiervoor wordt de Kortestraat voor het verkeer afgesloten en is de Kwabrugstraat onderbroken tot en met eind mei 2019. Het verkeer wordt in beide richtingen via de Rollegemsestraat, Munkendoornstraat, Mortagnelaan, Kwabrugstraat, Sint-Amandsdreef, Kloosterdreef, Dottenijsestraat en Bellegemsestraat omgeleid.

Geen passage

Voor fietsenhandelaar Pierre Vromant, die hierover vorige week pas geïnformeerd werd, is dit een groot probleem. Zijn fietsenzaak PVR is aan het begin van de Kwabrugstraat gevestigd. Die straat is bereikbaar vanuit de Kortestraat waar er normaal gezien eenrichtingsverkeer is. “De omleiding gebeurt vanuit de Mortagnelaan en dan wordt iedereen in de Kwabrugstraat naar rechts gestuurd om zo naar de Sint-Amandsdreef te rijden. Onze zaak ligt aan de linkerkant als je uit de Mortagnelaan komt. We wisten enigszins wel dat er werken zaten aan te komen, maar waren niet geïnformeerd hoe het zou aangepakt worden en wanneer dit juist zou gebeuren.”

“Ik vroeg al aan een medewerker van de stad om langs te komen, maar ik kreeg te horen dat mijn zaak niet in de werfzone gelegen is. Ik besef natuurlijk maar al te goed dat het werfverkeer allemaal voor mijn deur zal staan, want wij zitten heel dicht bij de Kortestraat en het verkeer wordt omgeleid zodat er helemaal geen passage zal zijn voor mijn winkel in de maanden die normaal gezien de drukste in de verkoop van fietsen zijn.” Pierre verwacht nog het bezoek van iemand van de brouwerij om de situatie te bespreken.

Nog omleidingen

Nog in Bellegem werkt de firma Stadsbader nog tot 19 maart aan de aanleg van de parking van het woon-zorgcentrum in de Bellegemkerkdreef. Daardoor geldt nog tot zolang eenrichtingsverkeer in de Bellegemkerkdreef tussen de Kloosterdreef en Bellegemplaats richting Bellegemplaats. Het verkeer in de andere rijrichting volgt een omleiding via de Bellegemsestraat, Dottenijsestraat en Bellegemkerkdreef.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier