Hallucinante snelheden in Kooigem: 149 kilometer per uur waar je 70 mag

Redactie KW

Zondagmiddag en -avond voerde politiezone Vlas opnieuw alcohol- en snelheidscontroles uit op verschillende plaatsen in Kortrijk, Kuurne en Lendelede. Eén op de acht gecontroleerde bestuurders reed te snel. En sommige chauffeurs maakten het daarbij wel bijzonder bont.

De politiezone Vlas stelde hun flitsvoertuig op dicht bij de alcoholcontroles. Zo werd de snelheid gecontroleerd in de Kattestraat in Kuurne, langs de Rijksweg in Lendelede en langs de Doornikserijksweg in Kooigem. In totaal werden 1.099 bestuurders gecontroleerd. 139 onder hen reden te snel, goed voor iets meer dan 12,5 procent of één op de acht.

Op de Rijksweg in Lendelede haalde één iemand maar liefst 138 kilometer per uur. Langs de Doornikserijksweg in Kooigem – waar binnenkort trajectcontrole komt – deed een bestuurder nog ‘beter’: 149 kilometer per uur. Op beide locaties is de maximumsnelheid 70 per uur.

Aan de Vlaskouter in Kuurne, de Izegemsestraat in Lendelede en de Condédreef in Kortrijk werden alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal legden 181 bestuurders een test af, vier onder hen hadden te veel gedronken. Twee bestuurders konden geen geldig rijbewijs voorleggen, zes bestuurder ontbrak het aan een geldig verzekeringsbewijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier