Grote opbraakwerken in Zillebeke-Dorp zijn begonnen

Vandaag werd begonnen met het opbreken van het wegdek in Zillebekedorp. (Foto EG) © EG
Redactie KW

In Zillebeke is de volgende fase van de dorpskernvernieuwing begonnen. Maandag werd gestart met het opbreken van het wegdek in Zillebekedorp als voorbereiding op de rioleringswerken.

In het gedeelte tussen de Seelbachdreef en het kruispunt Zillebekedorp, Blauwepoortstraat en Wervikstraat werd begonnen met het opbreken van het wegdek. Die werken gaan vooraf aan de grote rioleringswerken waarbij de woonhuizen voorzien worden van een gescheiden rioleringsstelsel. Voor de leerlingen die naar de Sint-Vincentiusschool gaan, zijn twee bijkomende alternatieve voetwegen voorzien. Wie van de Baluwepoortstraat komt, kan via het nieuw aangelegde Vlonderpad de Maaldestedestraat bereiken. Vanuit de Zandvoordestraat kan met via de Taccoenstraat ook naar de Maaldestedestraat.

Het was de bedoeling om de fietspaden in de Wervikstraat, tussen de Blauwepoortstraat en de Zandvoordestraat, deze week af te werken, maar het vriesweer laat dit niet toe. Het verharde wegdek is wel te voet toegankelijk. Alle handelszaken blijven bereikbaar, maar men kan niet overal voor de deur parkeren. Er is wel parkeergelegenheid in de omgeving van Zillebekedorp en op de parking van OC In ‘t Riet. Doorgaand verkeer is niet meer mogelijk en zal moeten omrijden. Als alles meezit, is het einde van de dorpskernvernieuwing voorzien voor maart of april 2020.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier