Groen Middelkerke pleit voor fietspad op huidige trambedding in Lombardsijde

Patrick Michielsseune, Erica Blomme en Robin De Lille van Groen Middelkerke. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Onlangs gingen de werken voor de omleiding van de tram in Lombardsijde van start.

“Op vraag van Groen Middelkerke informeerde onze fractie in het Vlaams Parlement naar de stand van zaken bij minister van Mobiliteit Ben Weyts. Er komen twee nieuwe tramhaltes in Lombardsijde: een halte ter hoogte van de Zeelaan – niet zo ver van de huidige halte Lombardsijde Bad – en een halte aan de Schoolstraat. Verder komen er ook verschillende doorsteken”, communiceert de lokale afdeling.

Herinrichting Westendelaan

“Wat gebeurt er met de restanten van het huidige traject? De bovenleiding wordt volledig weggehaald, net zoals de sporen die in de trambedding zitten. Blijft over: de trambedding zelf en de tramsporen die in de straten zijn ingewerkt. Die kunnen mogelijk worden weggenomen bij de herinrichting van de Westendelaan en de doortocht naar Lombardsijde. Hier liggen volgens Groen Middelkerke kansen om er iets moois van te maken. Een deftig fietspad waar de huidige trambedding loopt, bijvoorbeeld”, klinkt het.

De situatie van de tram in Lombardsijde.
De situatie van de tram in Lombardsijde.

“Ook stelden we de vraag of we al dan niet een verhoging van de frequentie van de buslijnen 68/69 mogen verwachten. Het antwoord was kort en duidelijk: neen”, aldus nog Groen Middelkerke.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier