Groen licht voor aanleg fietspad langs N35 in De Panne

09/02/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 08/02/18 om 14:53

Eindelijk staat het licht op groen voor een dossier dat jarenlang heeft stilgelegen. De uitvoeringsplannen voor de aanleg van een fietspad langs de N35, samen met noodzakelijke rioleringswerken, zullen binnenkort in de gemeenteraadsvergaderingen van de drie betrokken gemeenten Veurne, De Panne en Koksijde worden voorgelegd.

Johan Blieck, schepen van Openbare Werken, volgt het dossier al jaren op de voet. "Eigenlijk dateert dit dossier al van 2001-2002 en er werd destijds afgesproken dat De Panne de 'trekker' van de drie betrokken gemeenten zou zijn. Oorspronkelijk zijn er enkele planningsvergaderingen geweest, maar toen bleek dat de overheid geen budget zou vrijmaken, viel alles stil", overloopt Johan Blieck het dossier. "Tot december 2012 is er eigenlijk niets gebeurd, maar toen werd studiebureau Jonckheere uit Brugge aangesteld voor de onteigeningen. Voor het rioleringsdossier werd studiebureau Plantec uit Oostende aangeduid. Een tijd later liet Jonckheere weten dat de Vlaamse begroting geen geld kon voorzien voor de onteigening, en opnieuw viel het dossier stil."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!