Groen Kortrijk dient bezwaar in tegen nieuwe weg in Marke

© (Foto AN)
Redactie KW

Zaterdag protesteerden een tiental leden van Groen Kortrijk tegen een aanvraag tot omgevingsvergunning voor het aanleggen van een nieuwe ontsluitingsweg in Marke. Volgens Groen zal verdere verkaveling dan niet lang op zich laten wachten.

In Marke ligt in het centrum van de deelgemeente nog een vrij groot niet-bebouwd gebied. Het Binnengebied ligt tussen het Markebekepad (en de Markebeek) en de achterzijde van het Woonzorgcentrum De Ruyschaert en de Vrije Centrumschool.

Momenteel ligt er een aanvraag tot een omgevingsvergunning voor het aanleggen van een nieuwe ontsluitingsweg op tafel. Hebt openbaar onderzoek sluit op 16 januari af. Deze weg zou komen te liggen op een perceel grond gelegen in het Binnengebied. Het is bereikbaar via de Kloosterstraat (tussen huisnummer 19 en 25) in Marke. Op de plannen is een nieuwe woonwijk getekend. Het ziet er dus naar uit dat de aanvrager na realisatie van de nieuwe weg die gronden voor woningbouw wil ontwikkelen. Groen Kortrijk wil daar niet van weten.

“De nieuwe coalitie heeft beloofd om de open ruimte niet meer verder aan te tasten. De voorbije decennia is er in Kortrijk open ruimte ingenomen voor woningen, bedrijvenzones .. aan een zeer hoog tempo. Het is hoog tijd voor een ommekeer. Groen staat daar niet alleen in. In de studie ‘Kortrijk 2025 De stad die we kunnen willen’ lezen we – het gaat over de beschikbare bouwgronden – letterlijk: “Als we dit ontwikkelingspotentieel volledig benutten, dreigen de laatste resten open ruimte te verdwijnen. Bovendien zal ook in de toekomst het aanbod ontwikkelbare ruimte groter zijn dan de vraag.” Er is dus overschot aan bebouwbare percelen”, aldus de partij.

(AN – Foto AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier