Gratis vervoer met De Lijn in Brugge tijdens 10 eindejaarsshoppingdagen

08/11/18 om 16:17 - Bijgewerkt om 16:15

Vanaf het weekend van 8 en 9 december kunnen reizigers gedurende 5 opeenvolgende shoppingweekends gratis reizen met De Lijn op het grondgebied van Brugge.

Gratis vervoer met De Lijn in Brugge tijdens 10 eindejaarsshoppingdagen

© Foto De Lijn

Tussen 12.30 en 19 uur wordt het bestaande busaanbod versterkt zodat reizigers vlot vanuit de omliggende gemeenten en vanaf de park-and-rides en randparkings naar en van het centrum van Brugge kunnen reizen. Dankzij het extra aanbod kan je in de namiddag en vooravond vanaf verschillende haltes in de omliggende gemeenten om het halfuur een bus naar en vanuit het stadscentrum nemen.

Daarnaast is er tussen 12.30 en 19 uur ook minstens om het kwartier een bus van en naar de park-and-rides Steenbrugge en Vives. Reizigers kunnen hun voertuig ook achterlaten op de andere park-and-rides en randparkings en vervolgens gratis een bus nemen naar en van het centrum.

Inzet van extra accordeonbussen

Op de shopping zaterdagen worden 7 extra accordeonbussen ingezet en op de shopping zondagen 11 extra accordeonbussen. Dat zorgt voor een extra capaciteit van respectievelijk 1.057 en 1.661 plaatsen.

Gratis feestbussen op het grondgebied van Brugge op oudejaar

Net als op de 10 shoppingdagen is het vervoer met De Lijn op 31 december gratis op het grondgebied van Brugge. Aansluitend zijn ook de feestbussen op oudejaarsavond en oudejaarsnacht (tot 7 uur 's ochtends) gratis. De ganse nacht door rijden er 12 nachtlijnen die feestvierders in en rond Brugge ontspannen op hun bestemming brengen. Hiervoor zet De Lijn op oudejaarsnacht 3 accordeonbussen en 12 standaardbussen in. De nachtlijnen zullen het centrum van Brugge, Sint-Michiels, Sint-Andries, Assebroek, Sint-Kruis, Sint-Jozef, Koolkerke, Dudzele, Sint-Pieters, Lissewege, Zwankendamme, Zeebrugge, Varsenare, Jabbeke, Zerkegem, Snellegem, Loppem, Zedelgem, Aartrijke, Moerbrugge, Oostkamp, Hertsberge, Waardamme, Ruddervoorde, Oedelem, Beernem, Sijsele, Vivenkapelle, Moerkerke en Veldegem bedienen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!