Gemeenteraad Vleteren zal De Lijn aanspreken na klachten over vervoersaanbod

Redactie KW

De gemeenteraad keurde maandagavond een motie goed omtrent het vervoersaanbod van De Lijn in het algemeen en de Belbusregeling in het bijzonder.

Burgemeester Stephan Mourisse (LVP): “Recent kregen we een antwoord van de Lijn op onze vraag omtrent het verminderd inzetten van de belbus: “De belbussen rijden niet meer volgens een ‘vaste’ dienstregeling, maar worden volledig vraaggestuurd ingezet. Hierbij is de eerste reservatie bepalend voor de rest van de rit. Dit betekent dat een kleiner aantal mensen gebruik kan maken van de Belbus en een aantal reizigers doorverwezen wordt naar alternatieven”.

“Als gemeente kregen we al diverse vragen en klachten hierover. Voor een aantal mensen vormt het echt een probleem en die alternatieven zijn er eigenlijk ook niet, gezien de heel beperkte vaste busverbindingen, waar alleszins ook de schoolgaande jeugd uit het middelbaar onderwijs heel wat hinder bij ondervindt. Daarom stellen we voor een motie over te maken aan de Lijn en aan te dringen op het garanderen van de basismobiliteit in landelijk gebied en voldoende openbaar vervoersaanbod”, aldus nog de burgemeester.

De motie werd unaniem goedgekeurd, ook door Marnick Lauwers, die zich bij het begin van de gemeenteraad opstelde als onafhankelijke. Twee jaar geleden trad hij toe tot de CD&V-fractie, maar in Het Wekelijks Nieuws van vorige week maakte hij bekend dat hij volgend jaar op de lijst Landelijke Volkspartij van de burgemeester zal staan. Nu telt de gemeenteraad benevens LVP en CD&V, twee onafhankelijken: Marnick Lauwers en Johan Depinois, die in 2012 verkozen werd op de N-VA-lijst, maar na een jaar lokaal afstand nam van die partij.

(AHP-Foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier