Gemeentebestuur Middelkerke biedt inwoners gratis strooizout aan

Redactie KW

Alle gedomicilieerde inwoners van Middelkerke kunnen eenmalig 10 kg strooizout ophalen op het containerpark.

Ook al is het weer nog warm en gematigd, de winter komt eraan en dan kan je maar beter voorbereid zijn. “Alle gedomicilieerde inwoners van Middelkerke kunnen eenmalig 10 kg strooizout ophalen op het containerpark. Inwoners kunnen het zout ophalen tot 1 maart. Je dient wel je eigen emmer of zak mee te brengen”, klinkt het.

Aandacht voor minder mobiele inwoners

Wie minder mobiel is en niet in staat is om strooizout af te halen, kan een volmacht geven aan een derde om het zout op te halen. “Wie niet over een gevolmachtigde beschikt en niet aan zijn plicht kan voldoen om sneeuw te ruimen op zijn voetpad, kan een vraag richten aan het Welzijnshuis van Middelkerke om sneeuw te komen ruimen. Hiervoor wordt wel een vergoeding van 5 euro gevraagd. Aanvragen kan via balie van het Welzijnshuis op 059 31 92 10”, meldt het gemeentebestuur.

Burgerlijke plicht

“Het gemeentebestuur wil de inwoners daarnaast wijzen op de plicht om hun voetpad sneeuw- en ijzelvrij te houden tijdens de wintermaanden. Bij het ruimen van sneeuw van het voetpad mag de sneeuw op straat gegooid worden, maar niet opgehoopt worden. Naast het opruimen van de sneeuw op het voetpad, moeten ook rioolroosters, goten en watermonden voor bluswater sneeuwvrij blijven.”

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier