Gemachtigd opzichter vraagt meer politiecontrole in Zwevegem

Redactie KW

Volgens Marc Bogaert, gemachtigd opzichter, wordt er te snel gereden in de Kortrijkstraat in Zwevegem. Hij vraagt meer controles.

Marc Bogaert staat aan de oversteekplaats op het gevaarlijke punt aan bakkerij Hoornaert in de Kortrijkstraat. Hij vervult zijn taak met volle overtuiging en is dan ook begaan met de veiligheid van de weggebruikers. Normaal moet Marc dienstdoen tussen 7.45 en 8.30 uur, maar hij is al om 7 uur present. “Ik merkte dat kleine kinderen al vroeg in de ochtend de straat overstaken om de bus te nemen. Daarom sta ik hier uit vrije wil al om 7 uur. Zo kunnen ook die ouders gerust zijn.”

Het stemt Marc gelukkig dat zowel de kinderen als de ouders zijn werk weten te waarderen. “Per dag helpen we zo’n 30 tot 50 kinderen en volwassenen de straat oversteken. Op sommige dagen kan dit oplopen tot 80 personen. De appreciatie die ik van hen krijg, stemt me gelukkig.”

“Blij dat ik het nog kan vertellen”

Minder gelukkig is hij met het snelle verkeer in de Kortrijkstraat. “Er wordt hier veel te snel gereden. Ik heb al lange tijd terug snelheidscontroles gevraagd, maar zover ik weet is er éénmaal een controle geweest en dan nog rond 13 uur. Ik mag ook blij zijn dat ik dit nog kan vertellen, want soms moet je wegspringen om niet omver gereden te worden.”

Ook de betonnen wegversmalling in de richting van het centrum is voor hem een doorn in het oog. “Soms moeten de fietsers hier gekke capriolen uithalen om veilig te kunnen passeren of om de weg hier over te steken. Ik ben met de problematiek in zijn geheel al gaan aankloppen bij het gemeentebestuur, maar ik kreeg geen gehoor.”

“2,4 procent rijdt te snel”

Jean-Pierre Coudenys, korpschef van de politiezone Mira, nuanceert de opmerkingen van Marc Bogaert. “Tijdens de controles in de Kortrijkstraat stellen wij vast dat gemiddeld 2,4 procent van de voertuigen de snelheidslimiet niet respecteert. Dit jaar waren er drie verkeersongevallen met gewonden, waar in één geval een fietser bij betrokken was.” De korpschef voegt er aan toe dat er wel degelijk controles worden uitgevoerd. “Om de voorhanden zijnde capaciteit in te zetten waar nodig, laten wij ons wel leiden door de ongevallenstatistieken.”

(GVZ – Foto GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier