Geen vrachtwagens als de schoolbel luidt tijdens heropbouw Sint-Niklaaskerk

26/01/18 om 09:15 - Bijgewerkt om 09:14

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist neemt verschillende maatregelen om de veiligheid bij de heropbouw van de afgebrande Sint-Niklaaskerk in Westkapelle te verhogen. Vooral schoolgaande kinderen worden beschermd. Bij het begin en einde van de school zal er geen zwaar vrachtverkeer mogen passeren. De komende dagen wordt een muur gesloopt om een extra voetpad richting het schoolgebouw aan te leggen.

Woensdagavond konden alle buurtbewoners terecht in een plaatselijk café voor een infomoment met de laatste stand van zaken. De opbouw van de Sint-Niklaaskerk, die in 2013 volledig afbrandde, kan daarmee eindelijk van start gaan. De plannen werden eerder al bekend gemaakt. "De nieuwe Sint-Niklaaskerk wordt een multifunctioneel kerkgebouw. De 26 meter hoge torenspits komt terug in een moderne versie in staal met horizontale en verticale lijnen die van een afstand transparant lijken, maar van dichtbij steeds ondoorzichtiger worden. De ledverlichting in de to...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!