Fregat Louise-Marie vrijdag na 4,5 maanden operaties terug in Zeebrugge

29/11/18 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:39

Het fregat Louise-Marie wordt vrijdag omstreeks 7.45 uur na 4,5 maanden operaties opnieuw verwacht in thuishaven Zeebrugge. Het schip met zijn bemanning van 110 marinemannen en -vrouwen was dit jaar meer dan 160 dagen op zee. Dat meldt Defensie donderdag in een persbericht.

Fregat Louise-Marie vrijdag na 4,5 maanden operaties terug in Zeebrugge

© BELGA

Fregat F931 Louise-Marie nam dit jaar deel aan een aantal belangrijke oefeningen en internationale missies. In februari was het schip operationeel tijdens de NAVO-operatie "Sea Guardian". Samen met Spaanse en Italiaanse collega's brachten ze de vaarbewegingen op de Middellandse Zee in kaart voor het hoofdkwartier in het Britse Northwood. Zo hielpen ze smokkel en terrorisme bestrijden en verzekerden ze de vrije doorvaart van handelsschepen.

Nadien volgde "Dynamic Manta", een internationale oefening onderzeebootbestrijding nabij Sicilië, gevolgd door "Joint Warrior" voor de kust van Schotland, oefening "Mjoelner" in de zee van Noorwegen en uiteindelijk "Trident Juncture" (25 oktober-7 november) in het hoge noorden van Europa. In dat kader was het fregat bovendien twee maanden een onderdeel van het NAVO-eskader "Standing NATO Maritime Group 1".

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!