Files tijdens drukke paasweekend in Oostende: “Vol is vol”

Wagens die van de A10 komen rijden rechtstreeks het centrum in. Nochtans staat bij het binnenrijden van de stad duidelijk aangegeven waar de randparkings zich bevinden. © JRO
Redactie KW

Het verlengde paasweekend zorgt voor heel wat dagtoeristen in Oostende, met ellenlange files om de stad binnen te geraken tot gevolg.

Het autoverkeer in de stad is al langer een groot probleem. Wie richting centrum rijdt met de wagen staat gegarandeerd in een lange file. Het centrum binnen geraken is een, maar het centrum tijdens de terugtocht ‘s avonds terug buiten geraken is een even groot probleem. Nochtans zijn er heel wat randparkings net buiten de stad, maar daar wordt amper gebruik van gemaakt.

Vol is vol

“Dat is iets we in de komende weken en maanden zullen moeten aanpakken”, reageert burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). “De stad is indertijd gevormd om er zoveel mogelijk auto’s binnen te krijgen, maar vol is vol. Mensen denken maar al te vaak dat ze toch nog een plekje zullen vinden, maar niets is minder waar. Er zijn al heel wat randparkings en er komen er nog bij, maar mensen moeten er ook gebruik van willen maken.”

“Ondertussen hebben we bij de dienst mobiliteit van de stad meer personeel aangeworven. In het bestuursakkoord staat dat we het centrum autoluw willen maken en dat zal ook gebeuren. We moeten daarvoor samen zitten met de handelaars van het centrum en bekijken hoe we dat kunnen doen. Maar zeker is dat we inzetten op meer randparkings en op signalisatie uiteraard. Er komen ook slimme systemen die auto’s zullen toelaten tijdens rustige momenten en tijdens drukke momenten de auto’s zullen weren uit het centrum. We weten dat het al langer een probleem vormt en zijn zeker van plan er iets aan te doen.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier