Fietspad langs Pittemse Meulebekestraat officieel ingefietst

© (Foto JG)
Redactie KW

Het dossier van het fietspad langs de Meulebekestraat heeft de voorbije jaren de Pittemse gemoederen vaak beroerd. Met de officiële ingebruikname ervan op zaterdagmorgen 19 mei werden de werken definitief afgesloten.

De voorbije jaren heeft de heraanleg van de Meulebekestraat en het ernaast gelegen fietspad heel wat voeten in de aarde gehad. Iedereen was dan ook opgelucht toen in september 2016 met de werken gestart werd en deze in de loop van 2017 afgewerkt werden. Op zaterdagmorgen 19 mei werd het fietspad officieel ingefietst door de burgemeester en schepenen, afgevaardigden van de provincie en een aantal genodigden.

In zijn toespraak keek burgemeester Ivan Delaere kort terug op het verloop van de werken en benadrukte hij het belang van degelijke en veilige fietspaden, niet alleen met het oog op het recreatieve fietsen, maar ook om het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer te promoten. Simon Bekaert, die als afgevaardigde van de Provincie aan het woord kwam, benadrukte dan weer het belang van het nieuwe fietspad als verbinding tussen twee gemeenten en wist ook te melden dat de plannen om het gescheiden fietspad door te trekken tot in Meulebeke groen licht gekregen hebben.

Hij gaf ook aan dat het fietspad onderdeel is van het bovenlokaal fietsnetwerk en van het knooppuntennetwerk van de provincie en dat op die manier het gebruik van de fiets op een ideale manier kan gestimuleerd worden.

(JG – Foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier